Comunicat achizitie Studiu de fezabilitate sosea de centura

În data de 25.01.2018 a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) al Zonei Metropolitane Botoșani anunțul de atribuire pentru achiziția Studiului de Fezabilitate pentru investiția: ”Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”.

Realizarea acestui obiectiv de investiții are un impact major pentru întreaga Zonă Metropolitană Botoșani. Ea înseamnă fluentizarea traficului de tranzit dinspre Iași spre Suceava prin Zona Metropolitană Botoșani ocolind municipiul dar și dezvoltare, în primul rând pentru comuna Curtești, care are șansa apropierii la nivelul de dezvoltare urbană a Municipiului Botoșani.

Traseul acestui ocolitor începe de la intrarea în Botoșani, una dintre variantele proiectului plecând din sensul giratoriu Lebăda, iar cea de-a doua a doua variantă plecând de la sensul giratoriu de la Alfa Land.

Traseul continuă prin zona limitrofă de sud/sud-est a Unității Militare Petru Rareș și traversează șoseaua Botoșani-Curtești (DJ 207 N), ieșirea fiind în apropiere de Complexul Comercial ”Dedeman”.

Studiul de Fezabilitate are un timp de realizare de cca 8 luni, iar costurile sunt estimate la suma de 780.000 lei. Studiul presupune ridicarea topografică, studiul geotehnic și pedologic, lucrări de consolidare, amenajări hidrotehnice, realizări de utilități publice, studii de trafic și de circulație, studiu de coexistență, evaluare impact asupra mediului, identificare proprietari și suprafețe de teren afectate.

Costurile de proiectare vor fi suportate din Bugetul Municipiului Botoșani și din Bugetul Zonei Metropolitane Botoșani.

”Șoseaua de centură a Municipiului Botoșani prin Curtești” este un obiectiv care face parte din Strategia de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Botoșani dar în același timp din Strategia de dezvoltare a Județului Botoșani și din Strategia de dezvoltare a Municipiului Botoșani.