Sondaj privind necesitatea șoselei de centură

În ședința publică din 28.09.2017, Consiliul Local al Municipiului Botoșani a aprobat documentele procedurale pentru etapa premergătoare achiziției Studiului de fezabilitate la proiectul ”Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”.

Titularul proiectului este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani”, parteneri fiind Primăria Botoșani și Primăria Curtești. Valoarea realizării investiției este estimată la cca. 20 milioane de euro.

Cele două documente aprobate în Consiliul Local al Municipiului Botoșani: Nota conceptuală a proiectului și Caietul de sarcini sintetizat în Tema proiectului urmează a fi supuse, în perioada următoare, unei dezbateri publice la nivelul celorlalte UAT-uri asociate în ADI ”Zona Metropolitană Botoșani”. Procedura dezbaterii este premergătoare achiziției publice a Studiului de fezabilitate.

Un prim semnal al dezbaterii publice îl constituie sondajul efectuat de ziarul Monitorul de Botoșani și publicat în ediția tipărită din data de 4.10.2017. Au răspuns întrebării sondajului: ”Credeți că este necesară o șosea de centură de la Lebăda la Dedeman?” un număr de 202 persoane, dintre care un număr foarte mare, de 170 de respondenți (proporția fiind de 86%), au răspuns favorabil realizării proiectului.

Procentul respondenților favorabili realizării acestui proiect este clasificat între cele mai mari consemnate în sondajele de opinie efectuate de cotidianul local în ultimii ani.